Çevrim İçi Mülteci Hukuku Seminerleri
24 - 31 Temmuz 2024
Mülteci Hakları Merkezi olarak, 24 Temmuz ve 31 Temmuz 2024 tarihlerinde Çevrim İçi Mülteci Hukuku Seminerleri gerçekleştireceğiz.
“Yargı Kararları Işığında Türkiye'de Sınır Dışı ve İdari Gözetim" başlıklı ilk oturumumuz 24 Temmuz Çarşamba günü 14.00 - 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Kişinin hangi ülkeye sınır dışı edileceğinin belirtilmemiş olması, uluslararası koruma talebinin reddi kararı kesinleşenler, geri göndermeme ilkesi / sınır dışı edilemeyecek kişiler, idarenin re’sen araştırma yükümlülüğü, yasa dışı yollardan giriş veya çıkış, refakatsiz çocuklar, geçici koruma ve sınır dışı, idari gözetime alternatif yükümlülükler gibi konulara değineceğimiz oturuma kaydolmak için buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
"Yargı Kararları Işığında Türkiye'de Uluslararası Koruma" başlıklı ikinci oturumumuz ise 31 Temmuz Çarşamba günü 14.00-15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Mülakat, uluslararası koruma başvurusunun değerlendirme süreci, kabul edilemez başvuru, genel değerlendirme / hızlandırılmış değerlendirme, uluslararası koruma başvurusunun geri çekilmiş sayılması gibi konuları tartışacağımız oturuma kaydolmak için buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Yukarıdaki konuların çeşitli güncel, ulusal ve uluslararası mahkemeler ile BM Komite kararları incelenerek ele alınacağı seminerlerimize ilgi duyan herkesi bekliyoruz.
Seminerimiz ve diğer etkinliklerimize dair sorularınız olursa bize Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresimizden ulaşabilir, göç ve sığınma hukuku alanında çalışan avukatlar ve hak savunucularına yönelik kaynaklar içeren Mülteci Hukuku Bilgi Platformumuzu ziyaret edebilirsiniz.
* Bu etkinlik Mülteci Hakları Merkezi tarafından; ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu (PRM) desteğiyle yürütülen proje kapsamında düzenlenmektedir. Etkinlik içeriği Mülteci Hakları Merkezi tarafından hazırlanmış olup ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu (PRM) görüşlerini yansıtmamaktadır.